Τι ποδήλατο χρειάζομαι ? A Beginners guide……

Τι ποδήλατο χρειάζομαι ? A Beginners guide……

Ήρθε η ώρα να αγοράσετε ποδήλατο και οι επιλογές είναι πολλές, το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί και ίσως είναι και το σημαντικότερο, τι ποδήλατο χρειάζομαι.

Η απάντηση σε αυτό μπορεί να δοθεί από έναν έμπειρο πωλητή η ένα φίλο μας αθλητή στην ποδηλασία. Εμείς με χαρά αντιμετωπίζουμε τον νέο αθλητή, είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στη δουλειά μας, αλλά αν κάποιος νιώθει την ανάγκη να περιπλανηθεί ας λάβει υπ’ όψη του μερικά χρήσιμα στοιχεία.

Τύπος ποδηλάτου……
Ποδήλατα Δρόμου, ποδήλατα βουνού, ποδήλατα πόλης, ηλεκτρικά ποδήλατα……..
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ή μάλλον τα ενδιαφέροντα….

Τα ποδήλατα δρόμου σε γενικές γραμμές απευθύνονται σε ανθρώπους που αγαπούν την ταχύτητα, βοηθούν να ταξιδέψουμε μακριά αλλά ίσως να είναι λίγο άβολα λόγο της αεροδυναμικής θέσης του αναβάτη, έτσι συνηθίζεται να τα προτιμούν πιο έμπειροι χωρίς όμως αυτό να είναι κανόνας.


Τα ποδήλατα βουνού απευθύνονται σε αναβάτες που λατρεύουν τη φύση και γιατί όχι την περιπέτεια, σε κάνουν να ανακαλύπτεις γωνιές στο δάσος, ρυάκια ή και λίμνες και βέβαια χωρίς τη διαρκή ενόχληση των αυτοκινήτων και σε κάνουν να θες να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια με μερικά αλματάκια…..


Τα ποδήλατα πόλης παρέχουν επίσης διασκέδαση αλλά πιο συχνά γίνονται μέσο μετακίνησης προς την δουλειά και σε κάποιες χώρες και εργαλείο δουλειάς, σχεδιαστικά θα έλεγε κανείς πως ως προς την γεωμετρία και τη θέση οδήγησης μοιάζει με ποδήλατο βουνού και ως προς τους τροχούς και ελαστικά πιο πολύ σε πόλης, ωστόσο η κατασκευή τους είναι ανθεκτική και μπορούμε να μπούμε και σε ένα χωματόδρομο, όμως μέχρι εκεί, επίσης για να αντέξουν τη ζούγκλα της πόλης έχουν και τον περισσότερο εξοπλισμό όλων όπως κόρνες, φώτα, σχάρες, καλαθάκια, και μερικές φορές μπαγκαζιέρα κλπ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι μια νέα τάση που συνεχώς κερδίζει μερίδιο αγοράς, εφοδιάζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα που σκοπό έχει να μας ξεκουράσει σε μια δύσκολη διαδρομή ή και ακόμα να μας πάει στον προορισμό μας χωρίς κόπο.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κατασκευάζονται και σαν δρόμου και σαν βουνού με αυτά της πόλης να έχουν κερδίσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της αγοράς κυρίως από ανθρώπους που θέλουν να πηγαίνουν στο γραφείο πιο εύκολα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πιο οικονομικά από το Ι.Χ τους, παράλληλα γυμνάζουν και χαρίζουν την ευελιξία ενός δίτροχου

Εδώ θα έπρεπε να πούμε πως η αγορά του ποδηλάτου ενώ φαίνεται κάτι απλό δεν είναι, ίσως να παθιαζόμαστε με τα χρώματα, τα σχέδια αλλά και την φίρμα ενός ποδηλάτου κάτι που πολύ συχνά μας οδηγεί σε λάθος επιλογή. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι οι ηλεκτρονικές αγορές που εκτός της ποιότητας κρύβουν και άλλες παραμέτρους όπως το μέγεθος. Το φθηνό κατά κανόνα θα το πληρώσουμε ακριβά και εν τέλει δεν θα έχουμε ποδήλατο, κάτι που γίνετε όλο και πιο συχνά λόγω των πολυάριθμων μη εξειδικευμένων καταστημάτων.

Πηγαίνετε στο κοντινό σας κατάστημα θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Σχετικά άρθρα